19504
Book
In basket
Whisky : leksykon smakosza / David Wishart ; tłumaczenie Piotr Kresak. - Wydawnie czwarte rozszerzone. - Warszawa : Wydawnictwo RM, copyright 2019. - 268, [3] strony : ilustracje, fotografie ; 24 cm.
David Wishart wprowadza autorski system klasyfikacji oparty na profilu smakowym, według którego każdej whisky nadaje się punktację w 12 podstawowych wymiarach aromatu i smaku. Opisuje profile i nuty smakowe ponad 100 łatwo dostępnych whisky słodowych, pomagając w wyborze odpowiedniej whisky na każdą okazję. Przedstawia też ponad 100 gorzelni whisky słodowych. Kiedy bowiem naprawdę pochłonie Cię pasja do whisky, zapragniesz odwiedzać ulubione destylarnie, spotykać się z pracującymi w nich ludźmi i próbować trunków z wyselekcjonowanych beczek! W tym nowym, poszerzonym wydaniu znajdziesz: gruntownie poprawioną autorską klasyfikację whisky typu single malt według smaków; przegląd najważniejszych whisky słodowych; prezentację destylarni z całej Wielkiej Brytanii i Irlandii – nie tyko ze Szkocji; informacje zweryfikowane przez przedstawicieli branży whisky.
Availability:
Wypozyczalnia
Brak informacji o dostępności: sygn. 64 KP (1 egz.)
Reviews:
Other editions:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again